Chõ Nieuws september 2020 nummer 1

Beste reader,

Het is volop lente en de zomervakantie is alweer in aantocht. Een goed moment voor Chõ Nieuws met nieuws en activiteiten van het centrum. Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je klant bent bij een onderdeel van Health Centre Chõ (Chõ Behandelingen, Chõ Producten, Chõ Instituut of Chõ Coaching) of omdat je dit in het verleden hebt aangegeven. Wanneer je geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen, meld je dan onderaan de nieuwsbrief af.

---

Health Centre Chõ

Het is inmiddels zeker. Health Centre Chõ gaat verhuizen naar Maarssen. Na de zomervakantie zal de zolder van de nieuwe woning omgetoverd zijn in een mooie, ruime en lichte ruimte. Een goede en rustige plek voor behandelingen, kindercoaching en trainingen.

Maarssen ligt centraal in Nederland en is goed te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer. Het nieuwe adres is Spechtenkamp 182, Maarssen. 

---

Chõ Behandelingen

Plato, EVC en vergoedingen

In 2017 verandert er veel rondom de vergoedingen van complementaire zorg, waar de natuurgeneeskundige consulten van Chõ Behandelingen onder vallen. Therapeuten moeten dan beschikken over medische en/of psychosociale basiskennis volgens de PLATO eindtermen. Wanneer de therapeut dit niet kan aantonen, komen de consulten niet meer voor vergoeding in aanmerking. Bron CECZ.

Gelukkig heeft Milou in maart dit jaar het EVC-certificaat voor Bachelor Fysiotherapie bij Centrum Vakerkenningen behaald. Hiermee voldoet zij aan bovenstaande eisen van de zorgverzekeraars. Dit betekent dat de consulten ook na 2016 voor vergoeding in aanmerking blijven komen. Er wordt nog onderzocht of een BIG registratie in de toekomst mogelijk is.

---

Chõ Producten

Bij Chõ Producten kun je terecht voor verschillende soorten pendels. Maar wat kun je nou met zo'n pendel?

Met een pendel kun je de reactie van jouw lichaam zichtbaar maken nog voordat je iets eet, drinkt of doet. Als de reactie verzwakkend is (niet goed voor je), dan draait de pendel in een bepaalde richting. Als de reactie versterkend is (wel goed voor je), dan draait de pendel in tegengestelde richting. Bij een neutrale reactie, blijft de pendel heen en weer slingeren.

Een pendel is dus een hulpmiddel, die je helpt om bewuste keuzes te maken. Tijdens de cursus Verantwoord Testen leer je hoe je de pendel het beste kunt gebruiken.

---

Chõ Instituut

Agenda

Bij het Chõ Instituut kun je voor verschillende cursussen en trainingen terecht:

• Reiki: breng jezelf en anderen in balans

• Shin-Do: de sleutel tot je innerlijke kracht

• Verantwoord Testen: de sleutel tot een energie bewust leven

• Chõ balans: in balans komen én blijven (samen met Balans-balans)

Tot aan de zomervakantie zijn er nog een aantal cursussen in Amsterdam:

• Chõ balans 30 mei en 6 juni (lokatie Balans-balans)

• Verantwoord Testen 12 en 19 juni

• Shin-Do 13 en 14 juni

• Shin-Do avondtraining 9, 16, 23 en 30 juni

• Reiki eerste graad 27 en 28 juni

Na de zomervakantie starten de cursussen in Maarssen

• Chõ balans 29 augustus en 5 september (lokatie Balans-balans)

• Shin-Do ouder&kind 26 en 27 september

• Verantwoord testen 2 en 9 oktober

• Reiki eerste graad 10 en 11 oktober

• Chõ balans 31 oktober en 7 november (lokatie Balans-balans)

• Verantwoord testen 13 en 20 november

• Reiki eerste graad junior 21 en 22 november

• Shin-Do 28 en 29 november

Klik op Chõ Instituut of Balans-balans voor meer informatie. 

---

Chõ Coaching

Kindercoach in Beeld

Deze maand staat Milou in het zonnetje bij het KinderCoachGilde. Zij is namelijk Kindercoach in Beeld van de maand mei 2015. Ze vertelt hoe ze kindercoach is geworden en over haar werk als kindercoach.

Primaire Reflexintegratie

Vanaf 20 mei wordt reflexintegratie volgens de Masgutovamethode (MNRI) aangeboden bij Chõ Coaching. Iedereen wordt geboren met automatische reflexmatige bewegingen, zoals zuigen, grijpen en schrikken. In het begin dienen deze reflexen voor bescherming en overleving. In het eerste levensjaar ontwikkelen deze primaire reflexen zich naar meer doelgerichte bewegingen. Wanneer deze ontwikkeling onvoldoende plaats vindt, ontstaan er inefficiënte compensaties. Een kind kan dan sterk reageren op prikkels, of juist helemaal niet reageren, of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie. Motorische problemen en leerproblemen zijn vaak terug te voeren naar deze reflexrestanten. De restanten kunnen door middel van reflexintegratie en beweging alsnog worden geïntegreerd, waardoor motorische problemen en leerproblemen verdwijnen.

---

About Your Life

About Your Life brengt een natuurlijke manier van leven bij je thuis met thema's over je lichaam, voeding en bewustzijn. Bestel de test, stel je vraag, krijg kosteloos advies, lees blogs van specialisten en laat je inspireren. Hieronder de links van blogs van Milou sinds de laatste nieuwsbrief: 

• Internationale Anti-dieetdag

• 10 tips bij kinderastma

• Kinderen, die maar niet leren lezen. Oorzaak: visuele stress

• Progesterontekort

• Allergie

Elke week komt er een blog van een specialist bij. En sinds kort is ook de grappige About Your Soap gestart, waarbij de eigentijdse familie Drukker verwoede pogingen doet om ondanks alle stress hun gezondheid en geluk niet te verliezen. Neem gerust een kijkje op de website.


---

Tot slot

In verband met de verhuizing is het centrum in de maanden juli en augustus gesloten. Tot de zomervakantie kun je nog terecht in Amsterdam. Wanneer je nog een afspraak wilt maken, wacht dan niet te lang, want de agenda loopt al aardig vol. In september verwelkomen we je graag op de nieuwe lokatie in Maarssen.

Wie weet tot ziens in het centrum.

Met warme groeten,

Milou van Rooij - de Vries en Joost van Rooij