Hoi, ik ben zZiep!

Ik ben vrolijk, slim en ik maak makkelijk vriendjes. Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te verzinnen en ben dol op avonturen beleven!

Leren op school gaat niet altijd makkelijk, maar als ik dingen moet doen, ben ik de beste! Daarom ga ik graag naar een doe-museum, want daar leer je terwijl je doet. Of natuurlijk naar een pretpark, want daar zijn dingen die heel hoog en heel hard gaan!

Ik vind het geweldig om voorgelezen te worden, verhalen over ridders, heksen en tovenaars, maar ook dinosaurussen en sterren en planeten vind ik gaaf.

Als ik wat meer oefen, kan ik het eigenlijk best zelf. En weet je?

 

 

Als ik het kan, kan jij het ook!

 

Leerproblemen

zZiep is bijna altijd vrolijk, heeft veel vriendjes, is creatief en vindingrijk, rent, springt en tuimelt graag. Hij/zij vindt school niet altijd makkelijk, maar is wel ontzettend slim.

Lijkt je kind op zZiep, dan is de kans groot, dat er leerproblemen op school zijn; zoals: leesproblemen, spellingsproblemen en rekenproblemen. Als het niet goed gaat op school, verdwijnt het plezier in leren.

  • Je kind heeft een dyslexie of dyscalculie verklaring gekregen.
  • Je kind heeft misschien ook moeite met leren, als het de diagnose AD(H)D of een aanverwante stoornis heeft gekregen.
  • Je vermoed dat je kind hoogbegaafd is, maar het loopt op school juist achter op de stof.

Het zijn allemaal situaties, waarbij je als ouder je kind wilt ondersteunen. De kernvisiemethode biedt in deze situaties uitkomst. Het helpt je kind de informatie op een andere manier te verwerken, waardoor het beter functioneert op school.