Health Centre Chõ Verbeter de kwaliteit van leven, werken en leren 0346700217 info@healthcentre-cho.com

Chõ Balans

In balans komen én blijven

Algemeen

Heb je last van teveel prikkels van buitenaf? Wil je krachtiger en meer in balans zijn in deze hectische maatschappij? Wil je bij jezelf leren te blijven in conflict situaties? Of wil je beter met stress om leren gaan?
Dan is de cursus Chõ Balans een goede keuze. Krijg grip op je hooggevoeligheid en je innerlijke kracht met simpele en krachtige oefeningen.

Cursus Chõ Balans 1

Spiertesten en basisbalans
Grip op hooggevoeligheid

De ochtend staat in het teken van de basisbalans. Je leert verschillende, eenvoudige maar krachtige balans-oefeningen met als doel: méér bij jezelf te blijven en minder (heftig) te reageren op prikkels en op je omgeving. Je leert te bepalen of je in balans bent met behulp van spiertesten.
De oefeningen om een disbalans te corrigeren werken ook zonder te testen. Als je in balans bent, sta je meer in je kracht en kan je meer hebben. Deze balansoefeningen gebruik ik dagelijks bij mezelf en in het centrum.

Dit onderdeel is ook los te volgen.

Shin-Do introductie
Grip op innerlijke kracht

In de middag krijg je een introductie in Shin-Do. Deze middag staat in het teken van jouw energieveld. Je ervaart welke invloed gedachten en houdingen hebben op jouw energie. Je leert jouw energieveld kennen, de sleutel tot je ware kracht. Je ervaart hoe jij als persoon met je omgeving omgaat, maar ook welke invloed de omgeving op jou heeft.

Met behulp van eenvoudige oefeningen en praktische voorbeelden leer je hoe je je innerlijke kracht onder alle omstandigheden in goede conditie kunt brengen en houden.

Cursus Chõ Balans 2

Voorwaarde: Chõ Balans 1

Grip op voeding

De ochtend staat in het teken van voeding testen. Er zijn veel tegenstrijdige voedingstips in boeken en op internet te vinden. Adviezen zijn vaak algemeen en niet op iedereen van toepassing. Na een korte herhaling van dag 1 (basisbalans) ga je bij elkaar uittesten welke voeding versterkend en/of verzwakkend is. Je krijgt informatie over veel voorkomende intoleranties, allergieën en tekorten aan vitamines en mineralen. Je krijgt tips hoe je eventuele tekorten kunt aanvullen met voeding en/of supplementen. Aan de hand hiervan kun je je eetgewoontes aanpassen.

Grip op je omgeving

Niet alleen je voeding heeft invloed op hoe je je voelt. Ook je kleding en je omgeving dragen hieraan bij. In de middag ga je leren hoe je kunt bepalen wat versterkend en/of verzwakkend is en wat je kunt doen om dit te verbeteren.

Trainers

Shin-Do wordt gegeven door trainer Joost van Rooij. De andere onderdelen worden gegeven door Milou van Rooij – de Vries en/of Marijntje Antonis van balans-balans.

Achtergrond

Joost en Milou hebben Marijntje leren kennen tijdens de Touch for Health cursus in 2006. Alledrie hebben we ons op verschillende vlakken verder ontwikkeld. We hebben onze krachten en kennis gebundeld tot de cursus Chõ Balans, een unieke mix van workshops.

Lokatie

De cursus wordt in Amsterdam gegeven bij Balans-balans of in Maarssen bij het Chõ Instituut

Voor data en prijs zie agenda en prijslijst.

Blog About Your Life

Allergie

Blog About Your Life

Internationale anti-dieetdag

Blog About Your Life

Shin-Do®: de sleutel tot je innerlijke kracht