In 2003 is Health Centre Chõ gestart als Reiki Praktijk Chõ. In de loop van de jaren is veel ervaring en kennis aan het centrum toegevoegd. Intussen zijn er 4 onderdelen in het centrum aanwezig: Chõ Behandelingen, Chõ Producten, Chõ Instituut en Chõ Webshop.

Naam

Chõ is vlinder in het Japans. Er zijn dialecten waar Cho Cho wordt gezegd en waar enkel Cho staat. Bovenop de O staat officieel een platte streep, voor de uitspraak ooooo in plaats van o. De CH spreek je uit als TJ. Doordat bij het starten van de praktijk een plat streepje op de O niet goed lukte op de computer, is voor een golfje gekozen, wat de speelsheid van een vlinder extra weer geeft. Intussen lukt een plat streepje wel, maar het golfje is gebleven, omdat dat beter bij het centrum past. Het leven is geen rechte streep, maar een golf met ups en downs.

Touch of Chõ betekent: aanraking door/van een vlinder. Het betekent ook: een beetje van Chõ.

  Health_centre_cho_logo

Vlinder

De vlinder symboliseert transformatie (verandering binnen de werkelijkheid) en transmutatie (verandering van de werkelijkheid). Het is het oude symbool voor de ziel, staat voor persoonlijke groei, ontwikkeling van de ziel en reïncarnatie en wordt ook in verband gebracht met de reis van de ziel na de dood. De vlinder helpt je jouw positie in de wereld te kennen en te begrijpen. Andere woorden waar vlinder voor staat zijn: balans, gratie, kracht van wervelende wind, magie, schoonheid, liefde, creativiteit, overbrugging, vreugdedans, zorgeloos en moed.

Het volgende stuk stond op Internet:

Vlinder, onthul mijn innerlijke schoonheid

 

Begeleid me in de transformatie van mijn ziel

 

Met mijn nieuwe vleugels stijg ik op tot boven de wolken

De vlinder is een magisch dier, ze representeert verandering, zoals geen ander totemdier. Ze was in vroeger tijden een symbool voor de ziel. Het Griekse woord psyche betekent zowel ziel als vlinder. Men geloofde dat, als iemand stierf, hun ziel veranderde in een vlinder.

Een vlinder-persoon houdt van dansen. De dans van een vlinder is vol blijdschap, vrolijkheid en kracht. De vlinder komt naar je op het moment in je leven dat je een verandering ondergaat, die moed vereist. Je komt uit je omhulsel, en het vergt een hoop moed, iets onder ogen te zien dat je nooit eerder hebt gezien.

Als de vlinder naar je toe komt, onderzoek dan welke veranderingen je ondergaat. Vlinder geeft je de gelegenheid om jouw transformatie als iets prachtigs te beleven. Als je transformatie voltooid is, zijn je mogelijkheden gigantisch toegenomen. Niets kan je meer tegen houden, zolang je je nieuwe vleugels gebruikt en vliegt!

Paars

Paars is de kleur van het zevende Chakra. Paars staat voor kracht, spiritualiteit, zelfvertrouwen, ambitie, arrogantie, dromen en overtuiging. Het zevende chakra laat jouw energie optimaal door je lichaam stromen.

M en J

En als je goed kijkt zijn ook de M van Milou en de J van Joost in de vleugels verwerkt.