Milou van Rooij – de Vries

 

Milou

 

Ik heet Milou van Rooij – de Vries.
Ik ben afgestudeerd HBO Medisch Elektrotechnicus, Natuurgeneeskundig Therapeut, Lichaamsgerichte Psychotherapeut en Reiki Master. Ik ben Core Specialist in MNRI®. Chõ Behandelingen is onderdeel van Health Centre Chõ. Hier geef ik natuurgeneeskundige behandelingen en MNRI®.

 

Waarom ik doe wat ik doe

 

Ik kreeg al jong te maken met ziekte. Ik was heel actief, deed zelfs meerdere sporten op wedstrijdniveau, maar ineens wilde mijn lichaam niet meer. Dokters konden dit niet zo goed verklaren en gaven de diagnose ME, chronische vermoeidheid, en zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Maar krommer en langzamer lopen dan mijn oma, het einde van de straat niet kunnen halen, zonder vooruitzicht op verbetering…. dat was geen optie. Mijn ouders zochten daarom door, en kwamen terecht bij een natuurarts en een chiropractor. De therapie was intensief, en de omgeving vond het maar gek. Maar gelukkig zette ik, samen met mijn ouders, door en knapte ik steeds meer op.

 

Op een aantal momenten in mijn leven heb ik vergelijkbare situaties meegemaakt. Na een auto ongeluk had ik weinig energie en rugklachten. De Arbo-arts was bezig om een traject aan te vragen voor revalidatie. Het zag er niet zo goed uit. Er werd zelfs al over een rolstoel gesproken. Dezelfde chiropractor ontdekte dat mijn kaak ontwricht was en zorgde ervoor dat ik de juiste behandeling kreeg bij een tandarts. Ik herstelde volledig en het revalidatie traject is nooit gestart.

 

Na de bevalling van onze jongste raakte ik in shock. Er was behoorlijk wat paniek. De kamer stond vol met gynaecologen, artsen en verpleegkundigen, die allemaal hun best deden om mij te helpen. Na een tijdje gingen ze allemaal weg, behalve één verpleegkundige. Dat is meestal niet zo’n goed teken, dat er iemand in de kamer achter blijft. Toen mijn man vroeg wat ze gingen doen, gaf zij aan dat ze gingen afwachten. Hij heeft het protocol gepakt, wat ik nog steeds gebruik bij de behandelingen. Binnen een kwartier zat ik rechtop in bed een krentenbol te eten. De verpleegkundige gaf aan dat dit wel heel bijzonder was. Vaak raken vrouwen in zo’n situatie in coma of overlijden zelfs.

 

Mijn man Joost heeft iets vergelijkbaars meegemaakt met betrekking tot zijn ernstige hooikoortsklachten. En ook met de kinderen door hun moeilijk behandelbaar astma en uitdagingen wegens uitzonderlijke hoogbegaafdheid. Verschillende methoden (naast reguliere zorg) hebben de kwaliteit van ons leven steeds weten te verbeteren.

 

Wanneer doktoren en specialisten zeggen: ‘leer er maar mee leven’, zeggen ze eigenlijk: ‘wij hebben geen verklaring voor je klachten en hebben er geen passende oplossing voor’. Het is jammer, als je je daarbij neerlegt. Want vaak is er toch nog verbetering mogelijk.

 

Het is daarom mijn missie om producten en diensten aan te bieden, waarvan ikzelf ondervonden heb dat het de kwaliteit van mijn leven, werken of leren verbeterde. Wil jij dat ook? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

GRO_erkend
Joost van Rooij

joost

In het centrum geeft mijn man Joost van Rooij de Shin-Do trainingen.
Hij is afgestudeerd analytisch chemicus en commercieel bedrijfskundige. Daarnaast is hij opgeleid tot Shin-Do trainer. Bij Health Centre Chõ geeft hij Shin-Do training op het instituut èn op locatie bij onder andere het Nederlof centrum en Politie Amsterdam-Amstelland.

GRO_erkend