Verbeter je balans
Algemeen

Reiki is een Japanse behandelmethode, waarbij energie door middel van handoplegging wordt doorgegeven. Dr. Mikao Usui heeft eind 19e eeuw een methode ontdekt, waarmee je de mens weer in contact brengt met zijn universele levensenergie. Dit is de energie, die je dagelijks nodig hebt om te leven, om je lichaam gezond te houden en je geest te ontwikkelen.

In het Japans wordt universele levensenergie vertaald in Reiki en betekent ook wel de kracht van de zon. De methode kreeg de naam Usui Shiki Ryoho. In het Nederlands is dit het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen. Reiki werkt balancerend op vier natuurgerichte principes:

  • Reiki heeft een positieve invloed op het energie-evenwicht (energie),
  • Reiki verbetert de structuur van je lichaam en herstelt de prikkeloverdracht (prikkeloverdracht),
  • Reiki ontgift lichaam en geest (drainage),
  • Reiki geeft diepe ontspanning. Reiki helpt je (oude) problemen en bijbehorende emoties te verwerken. Hierdoor worden dingen helderder. Reiki verdiept de relatie met jezelf en met anderen, waardoor je meer uit je leven haalt. Met behulp van Reiki zie je beter wat je wel of juist niet wilt (psyche).
Voor wie

Reiki brengt verschillende processen op gang. Daarbij worden je lichaam en je geest sterker en gezonder. Zij gaan sneller reageren op diverse invloeden. Reiki ondersteunt op een krachtige, natuurlijke wijze het proces van heling, dat verder gaat dan genezing.

Reiki werkt zowel preventief als therapeutisch.

De behandeling

Tijdens de Reiki behandeling lig je heerlijk ontspannen op de behandeltafel. Eerst lig je op je rug, later op je buik. We gebruiken verschillende handposities. Vaak voel je warmte of kou waar de handen liggen. Soms voel je elders in je lichaam de energie stromen.